50 års erfaring

ISO Certiferet dyrehospital

Kan kontaktes i døgnvagt

Atopisk dermatitis hos hund​

Atopisk dermatitis er en tilstand, hvor hunden udvikler allergi overfor allergener i dens omgivelser og har kløe som det dominerende symptom. Denne type for allergi anses for at være arvelig, og dyret vil være allergisk hele livet.

Allergener optages især igennem hudens overflade, men også gennem luftvejene og fordøjelsessystemet. Ofte reagerer en hund med atopisk dermatitis også på fødemidler.

Symptomerne på atopisk dermatitis starter ofte ved 1-2 års alderen. Det første symptom er kløe uden synlige forandringer i huden. Kløen ses oftest i ører, på poter, i armhuler og lyske.

Med tiden kommer der synlige forandringer som slidt pels, hårtab, kradsesår og områder med fortykkelse af huden og mørkpigmentering hvor hunden klør sig.​

Ofte får hunden infektioner i huden som kræver behandling. Mange hunde med atopisk dermatitis får øregangseksem som eneste symptom. Der kan komme slimet flåd fra øjnene med rødme, hævelse og nysen.

Diagnosen atopisk allergisk dermatitis kræver en systematisk gennemgang af symptomer og udelukkelse af andre årsager til kløen (lopper, øremider, pelsmider, skabmider, mavetarmparasitter og infektioner med bakterier eller svampe, fødemiddelreaktion mm).

Der kan, udover biopsitagning, laves en allergitest for at se hvilke allergener hunden reagerer overfor. Allergitesten kan enten laves som en blodprøve eller en prik test. Se mere under punktet allergitest (link).

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 53 anmeldelser på Facebook​​

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af mere end 50 anmeldelser på Google​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk