Foder
Husk altid at give indsprøjtningerne efter et måltid.
Det er også vigtigt, at få taget kontrolblodprøver hos dyrlægen for, at følge hundens sukkerniveau i blodet og dens behov for justeringer i insulin.
Hvis hunden får for meget insulin, kan den få insulinshock.
Insulinchok
Symptomer på insulinchok kan være en eller flere af følgende: ændret appetit, uro, slaphed, vaklende gang, sitren, usædvanlige bevægelser eller adfærd og eventuelt bevidstløshed.
Det er en truende tilstand som kræver hurtig behandling med druesukker eller en anden sukkeropløsning i munden, for eksempel kan man smøre noget honning på hundens gummer og tunge.
Så snart hunden vil spise, tilbydes den en lille mængde af den sædvanlige foder.
Kontakt også dyrlægen, hvis der er mistanke om insulinchok.
Fremtiden
Fremtiden for en hund med sukkersyge, afhænger af hvor tidligt det er blevet opdaget, at hunden har sukkersyge.
Hvis sukkersygen kan holdes under kontrol og behandlingen er startet rettidigt, kan hunde med sukkersyge blive lige så gamle som hunde, der ikke har sukkersyge.
En sukkersyge, der er ude af kontrol kan medføre blindhed på grund af grå stær. Sukkersyge kan også give sygdomme i lever, bugspytkirtel og nyrer.
Årsager til sukkersyge
Type 1 diabetes udvikles efter sygdomme i bugspytkirtlen eller på grund af en udmatning af de insulinproducerende celler i bugspytkirtlen.
Type 2 diabetes kan skyldes flere ting, blandt andet overvægt.
Sekundær diabetes kan ligeledes skyldes flere ting. For eksempel behandling med medicin som prednisolon tabletter. Sekundær diabetes kan også skyldes andre sygdomme som Cushing og livmoderbetændelse.
Sukkersyge ses primært hos ældre hunde over 6 år og er dobbelt så udbredt blandt tæver som hanhunde.