50 års erfaring

ISO Certiferet dyrehospital

Kan kontaktes i døgnvagt

Løbetid hos hunde

De fleste tæver bliver kønsmodne, omkring 6-12 måneders alderen. Løbetiden optræder for de fleste tævers vedkommende 2 gange årligt.

Den enkelte løbetidsperiode starter med den såkaldte forbrunst, der gennemsnitlig varer ca. 9 dage. Tæven kan ændre adfærd og ofte ses der et let blodigt flåd fra de ydre kønsorganer. Herefter indtræder brunsten, der ligeledes typisk varer ca. 9 dage.

Tæven vil i denne periode oftest acceptere tilnærmelser fra hanhunden – og en evt. parring vil kunne finde sted. Under brunsten ses ofte et mere tyndflydende og mere lyst udflåd. Brunsten afløses af en efterbrunst, der varer ca. 2 måneder. Endelig kommer der en ” hvileperiode ” med en varighed på ca. 3 måneder.

Hunhunden gennemløber ovenstående cyklus livet igennem. Enkelte, ældre, tæver kan dog have en ” stille ” brunst, som ikke rigtig registreres – men den er der!

Når man anskaffer sig en tæve, bør man så tidligt som muligt tage stilling til tævens reproduktive karriere . Er man i tvivl om hvilke tiltag man skal vælge, er det en rigtig god ide at diskutere problemstillingen med dyrlægen og finde frem til den helt rigtige løsning for den enkelte tæve.

​​

Sterilisation

​Ved en sterilisation fjernes æggestokke og livmoderen, hvorved tæven ikke længere vil kunne komme i løbetid. Læs om fordele og ulemper ved neutralisation her

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 53 anmeldelser på Facebook​​

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af mere end 50 anmeldelser på Google​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk