Forud for operation skal dit dyr være fastet fra midnat, med mindre andet er aftalt. Dyret må gerne drikke vand om morgenen og bør være luftet godt af.
Når du ankommer med din hund eller kat, bliver du modtaget af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Vi starter med, at snakke om hvordan operationen kommer til at foregå og du får et prisoverslag på den samlede behandling. Vi indlægger som regel operationspatienter om morgenen mellem 8.00 og 8.30. Vores patienter bliver normalt opereret om formiddagen og er derfor klar til, at blive hentet allerede om eftermiddagen.
Forbedøvelse
Vi starter behandlingen med, at veje patienten og foretage en sundhedsundersøgelse. Hvis det er en ældre patient (over 8 år),en syg eller en svag patient anbefaler vi, at tage en blodprøve forud for bedøvelsen, for at vurdere organfunktion på de organer der bearbejder narkosemedicinen. Hvis alt er normalt starter vi med en forbedøvelse, der får patienten til, at slappe af.
Efter forbedøvelsen overtager vi patienten og du kan trygt tage hjem eller på arbejde.
Er der risiko ved bedøvelse?
Der er altid en risiko ved bedøvelser, men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Under alle omstændigheder skal risikoen opvejes mod hvorledes hvert enkelt tilfælde ville udvikle sig, hvis hunden ikke blev bedøvet og fik den optimale behandling.
For at mindske risikoen undersøges hunden grundigt forud for bedøvelse, især hjerte/kredsløb og lungefunktion og i nogle tilfælde med en blodprøve for at vurdere lever og nyrefunktion. Hvis du har bemærket usædvanlig symptomer hos din hund forud for en bedøvelse, eller den tidligerehar haft problemer i forbindelse med bedøvelse er det meget vigtigt at du fortæller det til dyrlægen.
Overvægtige hunde har større risiko for forstyrrelser i lunge- og kredsløbsfunktion og dermed større risiko ved bedøvelser