50 års erfaring

ISO Certiferet dyrehospital

Kan kontaktes i døgnvagt

Narkose, indlæggelse og operation​

Forud for operation skal din kat være fastet fra midnat, med mindre andet er aftalt. Katten må gerne drikke vand om morgenen.

Når du ankommer med din kat, bliver du modtaget af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Vi starter med, at snakke om hvordan operationen kommer til at foregå og du får et prisoverslag på den samlede behandling. Vi indlægger som regel operationspatienter om morgenen mellem 8.00 og 8.30. Vores patienter bliver normalt opereret om formiddagen og er derfor klar til, at blive hentet allerede om eftermiddagen.

Forbedøvelse

Vi starter behandlingen med, at veje patienten og foretage en sundhedsundersøgelse. Hvis det er en ældre kat (over 8 år), en syg eller svag kat anbefaler vi, at tage en blodprøve forud for bedøvelsen, for at vurdere organfunktion på de organer der bearbejder narkosemedicinen. Hvis alt er normalt starter vi med en forbedøvelse, der får katten til at slappe af.

Efter forbedøvelsen overtager vi katten og du kan trygt tage hjem eller på arbejde.

Er der risiko ved bedøvelse?

Der er altid en risiko ved bedøvelser, men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Under alle omstændigheder skal risikoen opvejes mod hvorledes hvert enkelt tilfælde ville udvikle sig, hvis katten ikke blev bedøvet og fik den optimale behandling.

For at mindske risikoen undersøges katten grundigt forud for bedøvelse, især hjerte/kredsløb og lungefunktion og i nogle tilfælde med en blodprøve for at vurdere lever og nyrefunktion. Hvis du har bemærket usædvanlig symptomer hos din kat forud for en bedøvelse, eller den tidligere har haft problemer i forbindelse med bedøvelse er det meget vigtigt at du fortæller det til dyrlægen.

Overvægtige katte har større risiko for forstyrrelser i lunge- og kredsløbsfunktion og dermed større risiko ved bedøvelser.​

Indlæggelse​

Under indlæggelsen opholder din kat sig i et rummeligt bur med gulvvarme og varme tæpper. Vi har flere bur afdelinger, så vi kan undgå unødvendig stress.

Bedøvelse​

Inden operationen skal patienten have den egentlige bedøvelse. Bedøvelsen foregår ved at vi indfører et venekateter i forbenet på katten og via dette gives bedøvelsesmedicin ind i en blodåre. Når katten sover kobles den på narkosegasbedøvelse, her kan vi lynhurtigt regulere narkosedybden. I den tid katten er bedøvet overvåges iltmætning, puls, EKG, blodtryk m.m.

Efter bedøvelsen​

Efter bedøvelsen ligger katten til opvågning. Først når reflekserne er tilbage lægges katten ind i sit bur igen, hvor den får lov til at sunde sig nogle timer, inden den kan kommer hjem.

Afhentning

​Når du henter din kat, taler du med den dyrlæge der har opereret, og sammen aftaler I det videre forløb. Evt. medicin til efterbehandling får du med hjem fra os.

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 53 anmeldelser på Facebook​​

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af mere end 50 anmeldelser på Google​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk