50 års erfaring

ISO Certiferet dyrehospital

Kan kontaktes i døgnvagt

Seniorkat​

Når din kat er ca. 8 år, vil dyrlægen betragte den som en seniorkat og anbefale at der foretages mindst ét årligt senioreftersyn evt. incl blodprøve, eftersom mange ældre katte udvikler bla. nyrer- og stofskiftelidelser.

Dyrlægens eftersyn af katten, og vejledning af dig, tager højde for de specielle forhold, der gør sig gældende hos en ældre kat.​

God livskvalitet hos seniorkatte kendetegnes ved at katten er glad for aktivitet, og at den nemt lader sig stimulere af omgivelserne, om end i mindre grad end tidligere. 

Mange fysiske funktioner ændres og reguleres med alderen. Det betyder, at din kat f.eks. ser dårligere, hører dårligere, sover mere, får nedsat muskelstyrke, og ikke har behov og lyst til så megen aktivitet som tidligere. Disse ændringer i kattens livsmønster er helt naturlige, og ikke udtryk  for dårlig livskvalitet.

Man har som ejer af en seniorkat meget stor indflydelse på, hvordan kattens otium vil forløbe, og kan ved god pasning og pleje være med til at sikre, at katten får en behagelig og værdig alderdom. 

Afpas din kats fodermængde med dens aktivitetsniveau. Du skal for alt i verden undgå, at din kat bliver overvægtig.

Vær opmærksom på hvor meget din kat drikker. Ældre katte har nedsat evne til at regulere væskebalancen, og kommer let i væskeunderskud.

Hold kattens sovested rent, tørt og varmt. Tænk på at seniorkatten får nedsat evne til at regulere kropstemperaturen, og at den derfor nemmere kommer til at fryse.

Undersøg ofte kattens mund, øjne og ører. Munden skal undersøges for ømheder, rødt og hævet tandkøb, tandsten, løse tænder og hævelser. øjnene undersøges for flåd, uklarheder og rødme. Ørerne for unormal lugt, ømhed og hævelse.​

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 53 anmeldelser på Facebook​​

★ ★ ★​ ★ ★​​​

Vurderet 4,6 / 5 stjerner på baggrund af mere end 50 anmeldelser på Google​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk