Narkose, indlæggelse og operation

​Når du ankommer med din hund eller kat, bliver du modtaget af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Vi starter med, at snakke om hvordan operationen kommer til at foregå og du får et prisoverslag på den samlede behandling. Vi indlægger som regel operationspatienter om morgenen mellem 8.00 og 8.30. Vores patienter bliver normalt opereret om formiddagen og er derfor klar til, at blive hentet allerede om eftermiddagen.

Forbedøvelse

Vi starter behandlingen med, at veje patienten og lytte på hjertet. Hvis det er en ældre patient (over 8 år) anbefaler vi, at tage en blodprøve forud for bedøvelsen, for at være sikre på at den kan tåle den. Yngre patienter med kritiske sygdomme har som oftest fået taget en blodprøve forinden. Hvis alt er normalt starter vi med en forbedøvelse, der får patienten til, at slappe af.

Efter forbedøvelsen overtager vi patienten og du kan trygt tage hjem eller på arbejde.

Er der risiko ved bedøvelse?​

Der er altid en risiko ved bedøvelser, men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Under alle omstændigheder skal risikoen opvejes mod hvorledes hvert enkelt tilfælde ville udvikle sig, hvis hunden ikke blev bedøvet og fik den optimale behandling.

For at mindske risikoen undersøges hunden grundigt forud for bedøvelse, især hjerte/kredsløb og lungefunktion og i nogle tilfælde med en blodprøve for at vurdere lever og nyrefunktion. Hvis du har bemærket usædvanlig symptomer hos din hund forud for en bedøvelse, eller den tidligerehar haft problemer i forbindelse med bedøvelse er det meget  vigtigt at du fortæller det til dyrlægen.

Overvægtige hunde har større risiko for forstyrrelser i lunge- og kredsløbsfunktion og dermed større risiko ved bedøvelser

I​ndlæggelse

Under indlæggelsen bliver dit dyr installeret i et rummeligt bur med varme tæpper. Vi har flere bur afdelinger, så vi kan undgå unødvendig stress.

Bedøvelse

Inden operationen skal patienten have den egentlige bedøvelse. Bedøvelsen foregår ved at vi indfører en kanyle i forbenet og sprøjter bedøvelsesmedicin ind i en blodåre. Når patienten sover kobles den på narkosegasbedøvelse, her kan vi lynhurtigt regulere narkosedybden. I den tid patienten er bedøvet overvåger vi hele tiden bl.a. ilt og blodtryk.

Efter bedøvelsen

Efter bedøvelsen ligger patienten til opvågning. Først når reflekserne er tilbage lægges patienten ind i sit bur igen, hvor den får lov til at sunde sig nogle timer, inden den kan komme hjem.

Afhentning

Når du henter dit dyr, taler du med den dyrlæge der har opereret, og sammen aftaler I det videre forløb. Evt. medicin til efterbehandling får du med hjem fra os.

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

Lavhedevej 28, 7500 Holstebro

Find vej med Google Map

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk