Hud- og pelsproblemer​

​Rigtig mange hunde og nogle katte lider af  hudproblemer. Derfor oplever mange kæledyrsejere at deres kæledyr på et eller andet tidspunkt må til dyrlægen for at blive undersøgt. Hudproblemet kan være kortvarigt, men det kan også udvikle sig til et langvarigt og kronisk problem.

De mest almindelige symptomer er øreproblemer, slikken på poter, hårtab og ofte kløe. Katte kan desuden udvikle allergisk astma.

Årsager til hudproblemer er mangfoldige og derfor kræver det en systematisk gennemgang for at finde den udløsende faktor. Ofte bliver problemet kompliceret af sekundære infektioner, der først skal behandles inden hovedproblemet kan lokaliseres.

Udredningen af hudpatienten er først og fremmest at optage en grundig anamnese om hvornår problemet ses og hvordan det udarter sig. For at lette arbejdsgangen vil kæledyrsejeren ofte blive bedt om at udfylde en formular hjemmefra og svare på nogle spørgsmål. Formularen kan udfyldes og udskrives her fra hjemmesiden.

(Link til formularen)

Ved det første besøg ved dyrlægen bliver der ud fra symptomer lagt en udredningsplan.

Eksempel på udredningsplan:

​ 1.Lopper, skab, hårsækmider, infektion

 2.Diæt foder for at udelukke  fødemiddelreaktion

 3.Allergi test

Ad1) Ved påvisning af lopper eller loppeekskrementer behandles der mod lopper. Ved påvisning eller mistanke om skab eller hårsækmider, behandles kæledyret mod disse parasitter. Hvis der er en hudinfektion tages der eventuelt nogle prøver for at påvise hvilken bakterie/svamp, der findes og kæledyret behandles ud fra prøverne.

Ad2) Hvis kæledyret gentagne gange har et hudproblem, vælges det tit at sætte dyret på et diæt foder i minimum 8 uger for at udelukke fødemiddelreaktion.

Ad3) Ved udelukkelse af de ovenstående årsager til kæledyrets hudproblem kan man vælge at teste for allergener for at påvise sensitivitet overfor specifikke allergi fremkaldende allergener.

Kæledyrsejeren kan forvente, at det tager tid at komme til bunds i problemerne. Når dette er gjort, er der ofte rigtig gode udsigter til at problemet kan kontrolleres effektivt. I nogle tilfælde kræves en langsigtet eller livslang behandling med regelmæssig kontrol hos dyrlægen.​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

Lavhedevej 28, 7500 Holstebro

Find vej med Google Map

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk