Behandling af atopisk dermatitis​

Behandlingen består som regel i en kombination af symptomatisk behandling for at dæmpe hundens/kattens symptomer og hyposensibilisering med vaccination overfor problematiske allergener.

Symptomatisk:

​ Steroid

 Ciclosporin

 Topikale medikamenter/shampoo

 Antihistamin

 Kosttilskud (Omega-3 og Omega-6 

 essentielle fedtsyrer)

Hyposensibilisering:

​ Immunoterapi (allergi test)

 Livslang behandling (6 mdr i snit før der ses  resultat)

 60-80 % hunde reagerer på  hyposensibilisering, 60 % katte.

Den symptomatiske behandling består ofte i steroidbehandling for at dæmpe kløen. Jo mindre steroid dyret kan doseres ned til jo bedre. 

Man kan også behandle med ciclosporin (Atopica), der er et immunosuppressivt stof, hvis egenskab er, at det har en dæmpende effekt på immunsystemet, og dermed virker kløestillende.

Antihistaminer har en tvivlsom effekt og kan virke sløvende. Essentielle fedtsyrer har ingen bivirkninger og kan på nogle dyr virke kløedæmpende. Medicinsk shampoo nedsætter infektionsrisiko og renser huden for allergener. Loppekontrol er også en vigtig del af behandlingen.

Hyposensibilisering er en immunoterapi, der baseres på en allergitest, for at se hvilke allergener dyret reagerer på. Ud fra testen kan der fremstilles en vaccine specielt rettet mod de problematiske allergener. Hunden/katten vaccineres derefter ud fra et livslangt vacccinations program​

​Firmainformation

Holstebro Dyrehospital A/S

CVR: 28478240

adresseinformation

Lavhedevej 28, 7500 Holstebro

Find vej med Google Map

kontaktinformation

Telefon: 97 42 17 99

E-mail: post@hhd.dk